T +31(0)88-4100041
F +31(0)88-4100021
  verk@vaneckbv.nl
KIWA IKB
Inloggen voor bedrijven

Nederlands English Deutsch

Van Eck Bedrijfshygiene on Facebook

Home Over Ongediertebestrijding Ontsmetting en desinfectie Bestrijdingen Specialiteiten Onderzoek Webshop

Van Eck bedrijfshygiene nieuws


In de Horti Daily is een mooi artikel verschenen over het foggen en vernevelen in kassen. Klik hier voor het artikel.
Read more Read more
Bedrijf van de maand.
Wij zijn in juli door het blad Pluimvee houderij gekozen tot het bedrijf van de maand. Lees hier het hele artikel.
Read more Read more
Radio 1 over de zwarte rat
Op 7 mei j.l. is er een radio uitzending geweest over de zwarte rat in Nuenen. Onze "ratten" special...
Read more Read more
Turbofog in Actie
Groentennieuws.nl heeft een reportage gemaakt over het Turbofogen bij een klant. Klik hier om de reportage te lezen
Read more Read more
Ontsmetten is maatwerk - lees het artikel
Klik hier om het hele artikel in groentenieuws te lezen.
Read more Read more

Bloedluis

 

BloedluisBloedluis of wel vogelmijt (dermanyssus Gallinae Degeer) genaamd, een van de grootste problemen van de pluimveehouderij. Niet alleen door de overlast aan jeuk en vervuiling van eieren, maar voornamelijk door de onzichtbare schades die aangericht worden. Jonge kippen worden in een stal gebracht en dienen op te groeien tot topsporters, maar als ze in hun ontwikkelingsperiode al steeds worden lastig gevallen door de luizen met hun onbedwingbare dorst naar bloed, dan valt dit niet mee. Gevolg verzwakte conditie, vatbaarder voor ziekten zoals E-coli, verslechterende technische prestaties, ontstaan van bloedarmoede met als gevolg verhoogde uitval. Kortom het verschijnsel van een koppel wat niet piekt.

In zulks geval is voorkomen beter als genezen, dus ons advies is bij voorkeur preventief gericht, maar indien nodig zal er ook curatief ingegrepen moeten worden, met andere woorden bloedluisbestrijding.

Van Eck Bedrijfshygiëne BV is dé specialist op het gebied van bloedluisbestrijding. Een breed scala van bestrijdingsmethodieken is in huis, zowel preventief als curatief. Daarnaast is Van Eck Bedrijfshygiëne BV immer bezig met de ontwikkeling van nieuwe toepassings technieken en testen / ontwikkelen van middelen. Zo zijn er door Van Eck diverse nieuwe silica's ontwikkeld die op nog eenvoudigere wijze aan te brengen zijn, zowel bij een preventieve als curatieve behandeling.

Een korte opsomming van behandelingsmogelijkheden:

Preventief

- Thermokill: Het verhitten van een lege stal gedurende +/- 48 uur tot een temperatuur op de grond van +/- 42 graden doodt alle bloedluizen én alle bloedluis eieren. De enige definitieve oplossing, bewezen in de praktijk. Na Thermokill een preventief programma om insleep te voorkomen. Toepasbaar in alle houderijsystemen. Bijkomstig voordeel in een aangepast programma kan een programma ontsmetting voor salmonella plaatsvinden.

- Elektrostatische behandeling met Fossil Shield 90.0: Toepasbaar bij alle systemen met vrijlopende kippen. Het aanwezige systeem wordt zo volledig mogelijk behandeld, waarna de bloedluizen, die actief worden na het ophokken van de kippen, de dood vinden. Tevens worden de eerste uitkomende luizen uit de eitjes afgedood. Zeer goede ervaringen speciaal bij traditionele scharrelsystemen.

- Vloeibare silica behandeling met Fossil Shield 80.0 P Fluid: Wordt voornamelijk toegepast bij systemen met vrijlopende kippen. Kritieke punten van systemen worden behandeld in de leegstand. Na opdrogen is er een fijn laagje silicapoeder aanwezig, waarin de bloedluizen, die actief worden na het ophokken van de kippen, de dood vinden.

- Het plaatsen van Nevelautomaten in een leegstaande stal. Door direct na het laden van de kippen in de leegstaande stallen voldoende nevelautomaten te plaatsen zal er een behoorlijke reductie van bloedluizen optreden.

Curatief

- Blaaswagenbehandeling van kooisystemen: Zelfontwikkelde techniek om silica op effectieve wijze te verspreiden, met een goede (na)werking tegen de bloedluizen. Toepassingsmogelijkheid voor diverse silica’s.Toepassingsapparatuur wordt bij de klant op maat gemaakt.

- Rugblazerbehandeling van systemen met vrijlopende kippen: Inzet van speciaal ontwikkelde silicasoort, die bloedluizen effectief doodt en met goede kleefeigenschappen. Behandeling dient plaats te vinden als de kippen op stok zijn.

- Behandeling van stallen met vloeibare oplossingen. De techniek om met vloeibare middelen te spuiten is bij Van Eck in huis.

 

Fossiel Shield instant.

Een nieuw product in ons assortiment is FS Instant. Dit middel heeft zich na intensief onderzoek bewezen als een goed werkend middel tegen bloedluizen.

Het poedervormig FS Instant kan gemakkelijk worden aangelengd met water en met uw of onze apparatuur gericht aangebracht worden waar de overlast zich bevindt. Een aantal voordelen van het product zijn:

· Milieuvriendelijk; dit middel is niet giftig maar werkt zoals al onze Fossiel Shield® producten op basis van uitdroging.

· U kunt het zelf aanbrengen op plaatsen waar overlast is of verwacht kan worden

· Gemakkelijk te verwerken; met een rugspuit is de benodigde hoeveelheid snel aan te maken en te verwerken.

· Lange werkingsduur. Zolang het middel aanwezig is kunnen mijten zich op die plaatsen niet ontwikkelen en worden snel afgedood.

· Kan aangebracht worden met dieren in de stal. Omdat het hier geen giftig product betreft heeft het ook geen nadelige gevolgen voor het aanwezige pluimvee.

· Kan overal toegepast worden. Of het nu vrije uitloop, volièrestallen of batterijstallen betreft.

 

Snelle Actie

Bloedluizen veroorzaken meer schade dan menigeen in de gaten heeft. Wij wijzen erop dat bij een vroegtijdige behandeling het mes altijd aan twee kanten snijdt: Effectievere bestrijding én minder economische schade!

 Voor verdere informatie over het betrijden van Bloedluis kunt U ten alle tijden contact opnemen met Van Eck Bedrijfshygiëne BV. 

 

 

 

 

Dix Media